Ομάδα «Το πλήρωμα»

  • Ελευθερία Παπαχρήστου
  • Κωνσταντίνα Οικονόμου
  • Μιχάλης Νιάκας
  • Άγγελος Φίλος

1. Η Ελευθερία:

2. H Kωνσταντίνα:

3. O Άγγελος:

4. Ο Μιχάλης:

 

Share This:

14 thoughts on “Ομάδα «Το πλήρωμα»

  1. Η χθεσινή συνάντηση (Τρίτη 14 Φεβρουαρίου) έλαβε χώρα στην αίθουσα του Α3 και συνοδεύτηκε από τις συνήθεις εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Ο κ. Κωνσταντίνου πήγαινε από ομάδα σε ομάδα προσπαθώντας να μας καθοδηγήσει. Όταν ήρθε η σειρά μας, έφτιαξε ένα σχεδιάγραμμα, όπως κάθε φορά, και μας ανέλυσε τη μέθοδο προσέγγισης των τραγουδιών. Στη συνέχεια επικρατούσε, σχετική ησυχία…που μας βοήθησε να ξεκουραστούμε. Απέμενε η σύνθεση των ευρημάτων μας,καθως, και η εύρεση του κοινού άξονα εξέτασης των επιλεγμένων κομματιών. Ευτυχώς τα πράγματα για την ομάδα μας ήταν εύκολα , λόγω του γεγονότος ότι και τα τέσσερα κομμάτια αναφέρονται στην ίδια σχεδον ιστορική περίοδο.

  2. Στην συνάντηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου πραγματευτήκαμε ένα νέο κεφάλαιο· την καταγραφή των όρων, οι οποίοι θα ενταχθούν στην τελική εργασία, καθώς θα μας διευκολύνουν στην επιστημονική μας έρευνα. Οι όροι οι οποίοι θίχτηκαν κατα τη συνάντηση ήταν οι εξής:

    =>Μικροϊστορία
    =>Μακροϊστορία
    =>Επαγωγική προσέγγιση
    =>Συνολική ιστορία
    =>Μαρξιστική προσέγγιση
    =>Επικοδόμημα

  3. Στη συνάντηση την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου μας μοιράστηκε ένα φυλλάδιο με τα ακριβή βήματα για την σύνθεση της τελικής μας εργασίας.Ο κύριος Κωνσταντίνου εξήγησε το κάθε βήμα ξεχωριστά και ανέλυσε τους όρους ιστορικός και δραματικός χρόνος στην ολομέλεια του project.H διαδικασία αυτή πήρε ώρα και δεν μας έδωσε παρά ελάχιστο χρόνο για να συμφωνήσουμε ως ομάδα τον τρόπο σύνθεσης τον τεσσάρων τραγουδιών.

  4. Χθές,Τρίτη 28 Φεβρουαρίου,στην τάξη του Α’5 τα μέλη της ομάδας παρουσιάσαμε ο ένας στον άλλο περισσότερες λεπτομέριες για τα επιλεγμένα τραγούδια.Επικεντρωθήκαμε κυρίως στην σημασία που είχε η ζωή και τα βιώματα του δημιουργού στο μήνυμα που τελικά περνάει το τραγούδι στον ακροατή.Ακόμα,βοήθήσαμε ο ένας τον άλλο προσπαθώντας να λύσουμε απορίες και μικροπροβλήματα που υπήρξαν κατά την αναζήτηση του ερευνητικού υλικού.

  5. Tην Πέμπτη 01/03/2012 η συνάντηση μας ξεκίνησε με τις παρατηρήσεις του κυρίου Κωνσταντίνου σχετικά με τα ατομικά ημερολόγια. Αφού μας τα μοίρασε, μας επισήμανε τι θα έπρεπε να περιέχουν κάθε φορά. Έπειτα, πέρασε όπως πάντα, από κάθε ομάδα για να δει τις εργασίες μας. Στη συνέχεια, ανταλλάξαμε εργασίες μεταξύ μας και τις συζητήσαμε.Για την επόμενη φορά, μας ανατέθηκε να φέρουμε ένα χαρτόνι για να κολλήσουμε σε αυτό τη μέχρι τώρα δουλειά μας.

  6. Στη συνάντηση μας την Τρίτη 05/03/2012 ασχοληθήκαμε με το τέχνημα μας. Ο κύριος Κωνσταντίνου μοίρασε σε κάθε ομάδα έναν νοητικό χάρτη και μας ζήτησε να συμπληρώσουμε τις σχέσεις των τραγουδιών μας. Η ομάδα μας αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, διότι ο Μιχάλης έλειπε. Τέλος, για την επόμενη φορά έχουμε να ολοκληρώσουμε το πρόχειρο αυτό σχέδιο, ετσι ώστε να προχωρήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα στην κατασκευή του ολοκληρωμένου τεχνήματός μας.

  7. Λοιπόν πάλι απουσίαζε, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από το μάθημα ο Μιχάλης.
    Αναφέρομαι στην συνάντηση της Πέπμτης 08 Μαρτίου. Βασιζόμενοι στο πρόχειρο αυτό σχέδιο του τεχνήματος κάναμε φιλόδοξες προσπάθειες δημιουργίας του ολοκληρωμένου. Παρ’όλα αυτά αποτύχαμε αφού είχαμε έλλειψη βασικού εξοπλισμού. Τέλος πάντων, για την επόμενη συνάντηση, σε ατομικό επίπεδο, έχουμε να συνεχίσουμε το 1ο Φ.Ε, ενώ σε συλλογικό, την προτοιμασία του τεχνήματος.

  8. Στην συνάντηση της Τρίτης 13 Μαρτίου, μαζευτήκαμε
    για πρώτη φορά στην αίθουσα εκσηλώσεων όπου και είχαμε Internet, χάρη στο σύστημα που πρότινε η ομάδα μας. Το κύριο, και μοναδικό, θέμα μας ήταν η κατασκευή του τεχνήματος, θέμα το οποίο μας οδήγησε σε συγκρούσεις αφού οι απόψεις δίστανται και κανένας δεν υποχωρούσε. Επιτέλους βρίκαμε την χρυσή τομή και δώσαμε ώθηση στην διαδικασία. Α ναι, ο “Λάζαρος” (Μιχάλης) αναστήθηκε και μας τίμησε με την παρουσία του.

  9. Στην συνάντηση μας 15/03/12, μαζευτήκαμε αυτή την φορά στην αίθουσα του Γ’4, καθώς στην αίθουσα εκδηλώσεων πραγματοποιούνταν πρόβες για την γιορτή τησ 25ης. Σε αυτή την συνεδρία μαζί με την ομάδα μου συνεχίσαμε την κατασκεύη του τεχνήματος μας, στο οποίο αναφέρουμε τα τραγούδια που έχουμε επιλέξει να παρουσιάσουμε και στις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Ωστόσο ούτε αυτή την φορά καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το τέχνημα, καθώς χάσαμε αρκετό χρόνο ψάχνοντας αίθουσα για το μάθημά μας , κάτι που δεν χαροποίησε κανένα μας. Τέλος, αυτή τη φορά η ομάδα δούλεψε καλύτερα δίχως κόντρες, αλλά με πολύ καλή διάθεση.

  10. Η τελευταία μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Α΄1. Αυτή την φορά είχαμε internet, παρ’ όλα αυτά δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα, καθώς και σε αυτή την συνάντηση συνεχίσαμε να μορφοποιούμε το τέχνημά μας. Επιτέλους, όμως, καταφέραμε να το τελειώσουμε, μένουν μόνο κάποιες μικρές ατέλειες να διορθωθούν. Επίσης, στην συνάντηση αυτή διαβάσαμε και εξετάσαμε προσεκτικά τις μέχρι τώρα εργασίες των παιδιών της ομάδας μας και κάναμε παρατηρήσεις όπου χρειάστηκε. Μάλιστα ο κ. Κωνσταντίνου έκανε ειδική μνεία στην ομάδα μας για την εργατικότητά μας και την συνέπεια μας. Θέλοντας έτσι να παρακινήσει και τις υπόλοιπες ομάδες να δουλέψουν εντατικότερα.

  11. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/3/12 στην αίθουσα του Α1 παρουσιάσαμε και επίσημα το τέχνημα μας τελειοποιημένο.Το αποτέλεσμα μας ικανοποήσε ως ομάδα και τα σχόλια του κ.Κωνσταντίνου ήταν εξίσου ικανοποιητικά.Έπειτα,μετά από την διόρθωση των κειμένων μας και μια σύντομη ενημέρωση που κάναμε στην κα Τεντοπούλου,αρχίσαμε να βρίσκουμε τα κοινά στοιχεία των τραγουδιών μας για να τα χρησιμοποιήσουμε στην τελική εργασία μας. Ύστερα ακούσαμε τα πέντε προτεινόμενα τραγούδια για το δεύτερο μέρος τησς εργασίας και επιλέξαμε ένα απο αυτά για να το μελετήσουμε.Τα τελευταία δέκα λεπτά παρακολουθήσαμε τον κ.Κωνσταντίνου ο οποίος μας έκανε μια πρώτη αναφορά στο δεύτερο κομμάτι της εργασίας.

  12. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα τη Πέμπτη 29/03/12 τα μέλη της ομάδας συνεργαστήκαμε για να καταγράψουμε τα κοινά στοιχεία των τραγουδιών μας και αρχίσαμε να φτιάχνουμε το σχεδιάγραμμα του τελικού μας κειμένου.Ακόμα είδαμε τουσ στίχους του τραγουδιού που διαλέξαμε για το δεύτερο κομμάτι της εργασίας μας και τους συζητήσαμε λίγο.

  13. Στη συνάντηση μας στις 03/04/2012 ασχοληθήκαμε με το δεύτερο τραγούδι που έχουμε επιλέξει, Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Με τη βοήθεια του κυρίου Κωνσταντίνου καταλήξαμε πως το τραγούδι αναφέρεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις της δεκαετίας του ’60, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Έτσι, δημιουργήσαμε τα ερευνητικά μας ερωτήματα και αναλάβαμε ο καθένας από ένα. Ο Άγγελος θα πραγματευτεί το λόγο που ο Σαββόπουλος επέλεξε να γράψει το τραγούδι, ο Μιχάλης θα μελετήσει την ιστορία του Τσε Γκεβάρα, εγώ θα ερευνήσω τα γεγονότα του Μάη του ’68 και η Ελευθερία θα επεξεργαστεί τον τίτλο του τραγουδιού.

  14. Στη τελευταία μας συνάντηση πριν το Πάσχα ασχοληθήκαμε με την ομαδική εργασία μας. Ο κύριος Κωνσταντίνου μας εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε και τοποθέτησε την εργασία σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Εμείς σαν ομάδα συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα εργαστούμε, ετσι ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Leave a Reply